Comunicat de presă - Alianţa pentru Sănătate din România

Alianţa Pentru Sănătate din România, adresează întregii clase politice următorul apel: Stimaţi politicieni
Vă cerem să daţi dovadă de responsabilitate faţă de cetăţenii acestei ţări, cei care v-au votat, şi să reformaţi sistemul medical, aşa cum vă propuneţi de mai bine de 20 de ani. Acesta, împreună cu sistemul de educaţie, reprezintă coloana vertebrală a unei societăţi sănătoase şi civilizate. Gândiţi vă la generaţiile care vin, şi la moştenirea pe care le-o lăsăm!

Vă cerem să ţineţi cont de propunerile noastre ca specialişti, şi să elaboraţi o strategie pentru următorii 10 ani, astfel încât să fie asigurate o stabilitate şi o sustenabilitate a sistemului medical, care să nu mai depindă vreodată de schimbările clasei politice. APSR are în rândurile sale specialişti de valoare, a căror expertiză, susţinere şi concurs vi le-am oferit întotdeauna şi continuăm să vi le oferim. Aceasta expertiză se afla la îndemâna Dumneavoastră în orice moment!

Vă rugăm să nu mai permiteţi influenţa politicului în ceea ce priveşte reformarea sistemului sanitar, deoarece experienţa ne-a arătat că aceasta atitudine a clasei politice a condus la colaps generalizat în sistem.

Dorim să atragem atenţia că, indiferent de clasa politică a momentului, copiii noştri continuă să aibă nevoie de educaţie, iar pacienţii noştri vor continua să se îmbolnăvească şi chiar să moară.

Facem acest apel în deplină cunoştinţă de cauză, bazând-ne pe evoluţiile recente petrecute pe scena politică. In perioada imediat următoare vom solicita, din nou, tuturor partidelor politice să îşi exprime poziţia cu claritate faţă de demersul nostru. Insistăm să considerăm că dacă există voinţă, lucrurile pot urma un parcurs normal.

Alianţa pentru Sănătate din România este reprezentantul principalelor categorii de actori din cadrul sistemului de sănătate - pacienţi, furnizori de servicii medicale şi furnizori de produse medicale - şi a fost constituită ca organizaţie de tip federativ, din necesitatea realizării şi implementării unor măsuri pentru atenuarea şi eliminarea degradării progresive a sistemului de sănătate din România.

Adaugat pe 21 February 2014 de AFPM